Nanoteknoloji Neden Kullanmıyoruz?

Yazar: Pamucco

Türkiye’de ve hatta dünyada nanoteknolojinin muhtemel zararlarından ilk kez bahseden Aidin Salih hanımefendinin söylemleri bugün bilim dünyası tarafından da doğrulanıyor. Nanoteknolojinin kullanıldığı birçok sektörün insan sağlığı üzerinde olumsuz etkiler doğurabileceği artık bilinen bir gerçek. Biz de bu endişe ve şüphelerden ötürü hayatımıza nano ürünleri sokmuyoruz.

Peki Nanoteknoloji Nedir? Neden Zararlıdır?

İşte Nanoparçaların Canlılar Üzerinde Etkisi;

  • Fareler üzerinde yapılan deneylerde vücuda giren nanoparçacıkların organizmayı terk etmediği ve organlarda çökelti olarak biriktiği tespit edilmiştir.
  • Ayrıca genetik hasarlara, akciğer, beyin ve üreme organı dokularında bozulmalara yol açtığı görülmüştür.
  • Gıdalarla birlikte vücuda alınan nanoparçacıklar, düğer tüm yabancı maddeler gibi karaciğer, dalak ve lenf bezlerine iletiliyor. Ancak nano boyutlardaki bu parçacıklar, karaciğer tarafından süzülemiyor ve karaciğer hücrelerini taklit ederek organa yerleşiyor. Bilim adamları bu sürecin devam etmesi ile organların kontrolden çıkıp yapay bir organa dönüşebileceğini belirtiyor.

Gerçek Tıp kitabının yazarı Aidin Salih hanımefendi Nanoteknoloji hakkında şunları söylüyor:

“Modern teknolojiler insana cazip gelmekte, çoğu insan şüphe duymadan araştırmadan bu tuzağa büyülenmiş gibi düşmektedir. Teşhis ve tedavide kullanılan cihazların çalışma prensibini verilen isimlerin ne anlama geldiğini ve neler vaad ettiğini araştırmak bu metodları kullanmaya niyetlenen her Müslümanın görevidir. Peygamber Efendimiz (sav) “Benden sonra her yenilik bidattir, her bidat delalettir” buyurmuştur. Yeni teknolojilerin, özellikle de nanoteknoloji gibi maddeye atom alt seviyede müdahalede bulunan bir yöntemin insanlığa yarar getiremeyeceği aşikardır.”

Nanoteknoloji Hangi Ürünlerde Bulunur?

  1. Temizlik ürünleri; deterjanlar, temizlik bezleri, fiber bezler gibi.
  2. Vücut bakım ürünleri; diş macunları, güneş kremleri gibi.
  3. Gıdalar ambalajları; özellikle karton ve plastik ambalajlar.
  4. Kumaşlar; kendisini temizleme, su geçirmeme, koku ve kir tutmama, kırışmama özellikleri bulunan kumaşlar.
  5. Katkı maddeleri; titanyum dioksit, renklendiriciler, nem tutucular.
  6. İlaçlar, ameliyat iplikleri
  7. Buzdolapları, ütüler, saç kurutma makinaları, süpürgeler.

Ne Yapmalıyız?

  1. Deterjan kullanmayın. Deterjan yerine temizlik için su, ev sirkesi ve doğal arap sabunu tercih edin.
  2. Kozmetik ürün kullanmayın. Diş macunu yerine misvak tozu tercih edin. Şampuan yerine, doğal sabun kullanın. Geleneksel yaşama dönün.
  3. Ambalajlı hiçbir gıda tüketmeyin. Alışverişlerinizi köy pazarlarından veya geleneksel doğal ürün satan yerlerden yapın.
  4. Salatalarınızla, sabah limon suyu gibi arındırıcı içeceğinizle mutlaka ev sirkesi tüketin. Aidin Salih hanımefendi bilmeden maruz kalabileceğimiz nanoteknlojik ürünlerin zararlarından bu şekilde korunabileceğimizi belirtiyor. Sebzelerinizi yıkarken 1-2 damla ev sirkesi damlatabilirsiniz.
  5. Alışveriş yaptığınız ürünler hakkında üreticiden kullanılan teknolojiler hakkında bilgi isteyin.
  6. Mümkün olduğunca eski ve yeni teknoloji kullanılmayan ürünleri tercih edin.
  7. Elinizdeki tüm eşyalara sahip çıkın. Uzun ömürlü kullanım için özen gösterin. Yakın bir zamanda nanoteknoloji ile üretilmemiş ürün bulamayabilirsiniz.

Yazının tamamı için: sadehayat.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Aramak istediğiniz kelimeleri yazıp Enter'a basınız!